Ana içeriğe atla

Sadece YES or NO diyerek ingilizce öğrenin!

Callan Method YES or NO ön onaylı sorularla öğrenciye tepkisel yaklaşır


Callan Method yöntemi henüz çoğu kişi tarafından bilinmiyor ve İngilizce öğrenme sürecinde ne derece etkili olduğu konusunda da çok az insan haberdar. Bu yüzden bu yazımızda yöntemin özü olan ''Yes or No'' ikilisine dikkati çekmek istedik. Eğitim blogumuzda genel olarak Callan Method hakkında bütün yüzeysel bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu yazımızda ise, sistemin öğrenciye 'yes or no' ön onaylı sorularla tepkisel yaklaşımını en basit soruları örnek vererek anlattık... Yerine getirilen şartlar doğrultusunda son derece akıcı İngilice konuşabilmek Callan Method ile kesinlikle mümkün.''

 

Callan Method mantığını daha yakından hissedin


 

Tepkisel yaklaşım ile sözlü iletişim


Callan Metot, İngilizce eğitiminize hız katacak bir öğrenme modelidir. Etkili kelime öğretmesinin ardında yatan gerçek; size sunduğu ''tepkisel yaklaşım'' mantığıdır. Callan Method ile Çok soru ve ard arda tekrarla, anlama mekanizmanıza bazı kelimeler yerleşir ve böylece kısa sürede, kontrolü öğrencide olmayan, pasif bir İngilizce bilgisi ortaya çıkar. İlk etapta olmasını beklediğimiz doğal süreç budur. Beyniniz bu pasif bilgileri, akabinde yeni kelime eklemeleriyle, size sorulan soruları anlamanıza yetecek kadar aktif kullanıp, konuşmanıza yetecek kadar aktif kullanamaz. Lakin sadece bir kaç saat ingilizce dersten sonra,  görece standartların üzerinde sayılabilecek derecede karmaşık cümleleri anlayabilmenize şaşırabilirsiniz. Tamda bu noktada konuşmak isteyip de eldeki pasif bilgiyi kullanamamak kötü olmaz mı ? İşte Callan Method uzmanları burada devreye giriyor ve söylemeniz gerekeni sizin yerinize söyleyip, size tekrar ettirerek söyletiyor. Yani soruları eğitmenler soruyor, size ise sadece anlamak, YES or NO diye cevap verip, hemen ardından eğitmeninizden hemen sonra tekrar etmek kalıyor.  Callan Method ile anlamanız gereken  mesele de bu ''Yes or No''. Size sürekli bu şekilde onaylamalı sorular sorularak ve tepki vererek öğrenmeniz kalıcı olarak sağlanıyor.

Kitaptaki en temel bölümdeki rastgele cümlelerden bir kaç örnek göstermek istiyorum. ''Büyük harflerle'' yazılan sorular eğitmenin sorduğu sorular dır ''küçük harflerle'' yazılan bölüm cevap bölümü olup, sizin YES or NO cevabınızdan sonra  eğitmenin size tekrar ettirerek söylettiği bölüm oluyor. Aşağıdaki sorulara bakın.

(Size uzun ve kısa kalemlerin olduğu bir resim gösteriliyor ve şöyle bir soru geliyor!)

 

IS  THIS  PENCIL  SHORT ?/    No, this pencil isn't short,    but it's long

IS  THIS  PENCIL  LONG ?  No, this pencil isn't long,     but it's short

IS  THE  ROOM  SHORT ?   No, the room isn't short,     but it's long

(Hemen ardından, yine Türkçe karşılıkları ile, iki yeni kelime daha veriliyor)

LARGE    büyük         SMALL    küçük

IS  THE  TABLE  SMALL ?    No, the table isn't small,     but it's large

IS  THE  BOX  LARGE ?  No, the box isn't large, but it's small

 

okuma dersi telaffuzu geliştirir


Yukarıdakilere benzer  yüzlerce soru ile süreç bu şekilde ilerlerken kelimeleri görsel olarak da tanımanız ve telaffuzlarını doğru yapabilmeniz için en kritik noktada okuma dersleri devreye giriyor.  Okumanız, Callan Method'un ön gördüğü şekilde, belli bir sistematiğin sonucu olarak eş zamanlı ve dil mekanizmasını desteklemek amacıyla en doğru anda görsel ve sözel ekipmanınızı sağlıyor. Okuma dersleri düzenli olarak  ''geriden gelmeli'' bir mantıkla ilerliyor ve İngilizce öğrenme sürecinizin alt katmanlarını daimi olarak destekliyor.

 

Yazı dersi öğrenmeye destek olur


 

Bu şekilde sizlere temel taşlar veriliyor ve anlama ve konuşma kabiliyetiniz okuma dersiyle birleşip sürekli tetiklenirken ''Dictation'' dediğimiz hızlı, kısa ama zengin cümle yapıları  ile, belli uzunlukta paragraflar halinde yazı dersleri devreye giriyor. Dil öğrenme yeteneğinin belli bir yüzdesini oluşturan yazılı dersler, sadece sınıfta ve eğitmeniniz gözetiminde yapılır. Callan Method ile yapılan yazı dersi, metodun karmaşık ama uygulaması kolay mantığından öğrenilen cümle ve kelimelerden ibaret olup, kesinlikle bilmediğiniz ve hiç duymadığınız kelimelere asla denk gelmez. İlk yazı dersinizde siz zaten kelimeleri yazmasını öğrenmiş olup, ufak tefek hatalarınızı da böylece düzeltip sağlamlaştırıyorsunuz.

Öylesine karmaşık ve iç içe girmiş bir yapı ile İngilizce öğreniyorsunuz ki, zihinlerinizi hiç üzmeden, kelime tekrarlarını planlı bir şekilde, yazarak, okuyarak, karşılıklı soru cevapla söze dökerek ezberlemiyor öğreniyorsunuz.

Böyle bir öğrenim modeli sayesinde İngilizce bilgi düzeyiniz, zamanla yükselir ve temel cümleler kurabilir hale gelirsiniz. Elbette, neyin nereye geleceğini bilirek, kontrolünüzde ve bilginiz dahilinde temel cümlelerden bahsediyoruz. Düzenli olarak yeni kelimelerle doldurulan İngilizce bilginiz, daha büyük bir hale getirilerek, kontrolü tamamen elde tutan eğitmen tarafından tetiklenerek, yani pasif atak oluşturularak, konuşma mekanizmanız sürekli tetiklenir. Ve zamanla temel ingilizce cümlelerden daha karmaşık yapıdaki İngilizce diyalog kurma becerilerine erişirsiniz.

Ancak siz bu konuşma seviyesine geldiğinizde anlayabilme kabiliyetiniz açık ara konuşabilme kabiliyetinizden önde olacaktır.  Anadilimizi de önce anlayıp çok daha sonra konuşabildiğimiz bilimsel bir gerçektir. Fakat zeka düzeyimiz bebeklikte olduğundan çok daha ileride olduğu ve hali hazırda anadilimizi konuşabildiğimiz için, ikinci bir dili konuşmayı öğrenmek anadilimizi öğrediğimiz kadar zaman almayacaktır.   (ingilizce düşünmek mümkün mü? Anadil nedir başlıklı yazımızı okumak için tıklayın)

Profesyonel bir Callan Metot uzmanı ile aldığınız hayat dolu ve canlı ders ile son derece üretken ve etkili İngilizce eğitimi aldığınızı farkedeceksiniz. Daha önceki bütün öğrenim modellerinden farklı, daha eğlenceli, ve tetikleyici bir yöntemle İngilizce öğrenmek isterseniz Callan Method yöntemini kesinlikle tavsiye ederim.

Callan Method Uzmanı  Harun Güçlü

Yorumlar

  1. Yazi cok guzel olmus, bir dili konusabilmek icin once anlamak gerekir. Callan method'da tam bu mantikla yapilmistir. Once ogrenciden İngilizce anlamasini bekler ve YES / NO sorulari ile bunu sağlar. Daha sonrada anladigini konusmasina once yardim eder ve zamanla tum bilgileri kendi kendine konusmasını sağlar. Hedef İngilizce konuşmaksa, en etkili yöntem Callan Metot/ Callan Method'dur.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Callan Method İngilizceniz için muhteşem bir rötuştur

Temel düzeyden İleri düzeye : ELEMENTARY TO ADVANCED Callan method ile tamamen sıfırdan İngilizce öğrenilebileceği gibi, düzeyiniz ne olursa olsun tam doğru tespitle, İngilizce dil düzeyinizi daha da ileriye çıkarabilirsiniz. Daha akıcı, daha tabii, ve daha ileri bir İngilizce dil ve dilbilgisi düzeyi.. Bugüne kadar öğrendiğiniz İngilizcenize gerçek bir rötuş, profesyonel müdahele ve bakış açısı, hemde hiç olmadığı kadar ekili.! Callan Method'un muhteşem disiplinler bütünü size öyle bir ivme kazandırır ki bugüne kadar katıldığınız bütün konuşma dersleri açık ara geri de kalır. Zira kana kana İngilizce konuşarak İngilizce öğreneceksiniz. Neden Ve nasıl olduğunu anlayarak ilerleyin! Callan Method ile gramer parçalarını konuşarak ufak ufak alırsınız. Bu gramer parçaları en temelden itibaren azar azar verildiği için, yeni parçalar geldikçe hiç yadırgamadan öğrenmeye hazır bir şekilde ilerlersiniz. Bu aynı şuna benzer; bilmediğiniz bir kelme ile karşılaştığınızda sözlükte mananına bakı

Şişli'de İngilizce özel ders arayışınıza profesyonel çözümler

İngilizce özel ders arayışınızda size sunduğum optimum çözümlerle en etkili ingilizce özel ders. Şişli bölgesinde İngilizce özel ders veren kursları aramanıza istinaden bloguma ulaştıysanız doğru yerdesiniz! Genel olarak Şişli ve civar semtlerde İngilizce özel ders almayı planlayan öğrencilere çözüm odaklı alternatiflerden bahsettiğim blogumun genelinde, özel dersin kimler için daha uygun olduğunu ve/veya özel dersin sınıf ortamındaki derslere kıyasen avantajları ve dezavantajları gibi fiyat performans bazında kaleme aldığım bir çok yazıya ulaşabilirsiniz. 'Temel dersler' kategorsinde de herhangi bir kursa başlamadan önce hazırlıklı olmanız için en temel bazı konuları açık ve net bir şekilde anlatmaya çalıştım. Bu temel derslere çok iyi bir şekilde hakim olmak başlangıç aşamasında avantaj sağlayacaktır. Şişli İngilizce özel ders Şişli İstanbul'un en merkezi ve en hızlı değişiklik gösteren konumlarından biri. Bu bağlamda sektörler de gelişiyor, değişiyor ve doğal olarak şirk

Callan Method ile ingilizce öğrenmek diğerlerine göre neden daha etkili?

Callan Method ile ingilizce öğrenmek diğerlerine göre neden daha etkili? Callan Method ile İngilizce kesinlikle alışık olduğunuz bir öğrenme yöntemi değildir... Bizler uzman eğitmenler olarak bu yöntemin gücüne ve etkisine inandığımız için bu işte son nokta olduğumuzu her zaman dile getiririz. Bu iddialarımızın yegane sebebi elbette bugüne kadar yabancı dil sorununu aşmış yüzlerce öğrenci referansımızdır. Callan Method ile İngilizce ders alan bir öğrencinin duyma kabiliyeti, daha doğrusu İngilizce anlama kabiliyeti kısa sürede yeniden şekilleniyor. Dil öğrenme süreci doğal bir süreçtir ve Callan Method bu süreci öğrenme yöntemine optimum şekilde entegre etmiş tek ve en sofistike yöntemdir. Yöntemle ders alan kişiler bu farkı en kısa zamanda hisseder! Altını sebatla çiziyorum ki Callan Method ile ingilizce yöntemi size en etkili ingilizce eğitimi ve öğrenimini garanti eder. Elbette yöntemi doğru uygulamak ayrı bir önem taşır! İngilizce öğrenme süreciyle alakalı şöyle bir durum daha söz