Ana içeriğe atla

Callan Method ile ingilizce öğrenmek diğerlerine göre neden daha etkili?

Callan Method ile ingilizce öğrenmek diğerlerine göre neden daha etkili?


Callan Method ile İngilizce kesinlikle alışık olduğunuz bir öğrenme yöntemi değildir... Bizler uzman eğitmenler olarak bu yöntemin gücüne ve etkisine inandığımız için bu işte son nokta olduğumuzu her zaman dile getiririz. Bu iddialarımızın yegane sebebi elbette bugüne kadar yabancı dil sorununu aşmış yüzlerce öğrenci referansımızdır. Callan Method ile İngilizce ders alan bir öğrencinin duyma kabiliyeti, daha doğrusu İngilizce anlama kabiliyeti kısa sürede yeniden şekilleniyor. Dil öğrenme süreci doğal bir süreçtir ve Callan Method bu süreci öğrenme yöntemine optimum şekilde entegre etmiş tek ve en sofistike yöntemdir. Yöntemle ders alan kişiler bu farkı en kısa zamanda hisseder! Altını sebatla çiziyorum ki Callan Method ile ingilizce yöntemi size en etkili ingilizce eğitimi ve öğrenimini garanti eder. Elbette yöntemi doğru uygulamak ayrı bir önem taşır!

İngilizce öğrenme süreciyle alakalı şöyle bir durum daha söz konusudur. Özellikle kağıt üzerindeki İngilizce bilgisine güvenen çoğu insan anlıyorum ama konuşamıyorum der. Bu 'İngilizceyi anlıyorum ama konuşamıyorum' durumu, biz eğitmenlerce pek doğru bir ifade değil. Çünkü ingilizce öğrenme sürecinde asıl olay dili anlamakla başlar ve anlayan bir öğrencinin zamanla konuşmaya başlaması da kaçınılmazdır. Anladığı halde yıllarca konuşamayan bir öğrenci adayı sizce ne kadar normal bir durumu temsil ediyordur? Bu, yeterli eğitimi almamış ve yabancı dilin eksikliğini hissediyor olmanın sebep olduğu, yabancı dile ön yargılı bir bakış açısının sonucu da olabilir. Zira sözüm ona İngilizceyi anlamanızı sağlayan eğitimi nereden aldıysanız konuşmayı almayı unutmuşsunuz desem yerinde olacaktır.

Callan Method ile İngilizce Dil öğrenim süreci ve öğretime yaklaşım


Şu an bu yazıyı okuduğunuz blogumda Callan Method ile İngilizce öğrenmek konusuyla alakalı derin bir bilgi arşivine ulaşabilirsiniz! Ancak alt başlığa biraz anlam katmak adına kısa bir açıklama yapmak yerinde ve yararlı olacaktır. Bugüne kadar İngilizce öğreten yöntemleri genel olarak eleştirebilmek veya irdeleyebilmek için öncelikle bir kaç farklı kursu ve kullandıkları yöntemleri deneyimlemiş olmanız gerekir! Amacım tabiki de diğer yöntemleri kötülemek değil, zira aslına bakarsanız bir Callan Method eğitmeni olarak ben, İngilizceyi Callan Method ile öğrenmedim ve bildiğimiz klasik yöntemlerle eğitim aldım. Ancak o zamanlar böyle bir yöntemin varlığından haberdar değildim. Şimdi konuya bağlayacak olursak Callan Method'un konuşmayı diğer yöntemlere kıyasen nasıl daha etkili öğrettiğine açıklık getirelim. Söz konusu dil öğrenmek ise, tüm dünya otorite ve dil bilimcileri tarafından kabul görmüş tek bir gerçek vardır! Bir dili öğrenmenin yolu onu konuşmaktan geçer. Lakin dünyadaki çoğu yöntem, insanların alışık olduğu öğretmen merkezli, bir beyaz tahta üzerine yazılan veya aktarılan bilginin bir hoca tarafından ve sadece veya genellikle hocanın konuşmasından ibaret olan bir bilgi aktarımıyla İngilizce öğretmeye çalışır. Hiç bir yöntem kusursuz değildir ve dil öğrenme süreci çok karmaşık bir süreç olup hiç bir yöntem bunu yüzde yüz taklit edemez. Bu bağlamda klasik yöntemler ile öğrenciye kağıt üstünde verilen bilgiler kağıt üstünde kalmasın diye konuşma klupleri veya serbest konuşma derslerini sistemlerine entegre ederler. Lakin dil öğrenmek diğer sosyal dersleri öğrenmek gibi tek taraflı pasif bir öğrenme olgusu değildir. bu bağlamda derslerde öğrenilen bütün bilgiyi serbest konuşma derslerine sığdırmak zaten geç kalınmış bir yaklaşım olduğu gibi her şeyi o derse sığdırmak mümkün değildir.

Callan Method size sadece İngilizceyi değil onu konuşmayı öğretir


Callan Method'un olağanüstü ardıl bilgi ve soru sorma tekniği öylesine güçlüdür ki diğer yöntemlerin sadece yazılı ortamda sunduğunu 4'le çarparak ilerler. Bu ifade ile aklınız karışmasın zira Callan Method size İngilizceyi yazarak değil konuşarak öğretir. Zaten diller yazarak değil konuşarak öğrenilir. Okula ilk başladığınızda size kendi anadilinizi öğretmediler siz zaten konuşmayı biliyordunuz! Size konuşabildiğiniz dili yazmayı öğrettiler. Yani, dilinizi konuşmayı yazarak öğrenmediniz. Bu bağlamda Callan Method size yeterli derecede sunduğu yazı dersleri ile yazmanıza yetecek düzeyde yazılı eğitim sunar. Bir dilin temelinde kelimeler, yapılar ve cümlelerin mantıklı olmasını sağlayacak düzeyde gramer vardır. Bunlara yeterli düzeyde hakim değilseniz sadece yazmak yeterli olmayacaktır. Sürekli bir konuşma pratiğinin geçerli olduğu bir dil eğitimini kusursuza yakın bir şekilde uygulayabilen tek yöntem Callan Methoddur. Karmaşık bir mühendislik örneği olup uygulaması kolay bir yöntem şeklinde ifade edilmesinin temelinde ise yöntemin bu hale getirilmesinin uzun yıllar almış olması ve yöntemin başarılı sonuçlar vermiş olmasıdır. Evet yöntem karmaşık bir mühendislik örneği ancak bu ifade son kullanıcı olan öğrenci tarafından aynı şekilde tanımlanacak bir durum değil, zira öyle olsaydı bu derece tercih edilen bir yöntem olmazdı. Aksine öğrenci tarafından son derece kolay anlaşılır ve yükü neredeyse çok az olan bir dil öğrenme sistemidir. Asıl karmaşık olan Callan Method ile İngilizce öğretmektir. Bu yüzden İngilizce öğretmenlerine Callan Method eğitimi verilir ve bu süre minimum 3 aydır. Yöntemin etkili olmasında önemli ayrıntılardan biride yetkin eğitmen unsurudur.

Callan Method yönteminin yaratıcısı ben değilim, Lakin bu yöntemin Türkiye'deki en yetkin eğitmenlerinden biriyim. Ve 60'lı yıllarda yöntemi tasarlayan Mr Callan'a sonsuz sevgi ve saygılarımı iletmeyi bir borç bilirim. Artık aramızda olmasa da tasarladığı bu yöntem ile dünyada bir çok uyruktan insan İngilizce öğrenme sorununu bu yöntem ile aştı. Callan Method ile İngilizce öğrenmeye karar vermek bu işte şimdiden başarılı olacağınıza dair attığınız ilk adım olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Callan Method İngilizceniz için muhteşem bir rötuştur

Temel düzeyden İleri düzeye : ELEMENTARY TO ADVANCED Callan method ile tamamen sıfırdan İngilizce öğrenilebileceği gibi, düzeyiniz ne olursa olsun tam doğru tespitle, İngilizce dil düzeyinizi daha da ileriye çıkarabilirsiniz. Daha akıcı, daha tabii, ve daha ileri bir İngilizce dil ve dilbilgisi düzeyi.. Bugüne kadar öğrendiğiniz İngilizcenize gerçek bir rötuş, profesyonel müdahele ve bakış açısı, hemde hiç olmadığı kadar ekili.! Callan Method'un muhteşem disiplinler bütünü size öyle bir ivme kazandırır ki bugüne kadar katıldığınız bütün konuşma dersleri açık ara geri de kalır. Zira kana kana İngilizce konuşarak İngilizce öğreneceksiniz. Neden Ve nasıl olduğunu anlayarak ilerleyin! Callan Method ile gramer parçalarını konuşarak ufak ufak alırsınız. Bu gramer parçaları en temelden itibaren azar azar verildiği için, yeni parçalar geldikçe hiç yadırgamadan öğrenmeye hazır bir şekilde ilerlersiniz. Bu aynı şuna benzer; bilmediğiniz bir kelme ile karşılaştığınızda sözlükte mananına bakı

Şişli'de İngilizce özel ders arayışınıza profesyonel çözümler

İngilizce özel ders arayışınızda size sunduğum optimum çözümlerle en etkili ingilizce özel ders. Şişli bölgesinde İngilizce özel ders veren kursları aramanıza istinaden bloguma ulaştıysanız doğru yerdesiniz! Genel olarak Şişli ve civar semtlerde İngilizce özel ders almayı planlayan öğrencilere çözüm odaklı alternatiflerden bahsettiğim blogumun genelinde, özel dersin kimler için daha uygun olduğunu ve/veya özel dersin sınıf ortamındaki derslere kıyasen avantajları ve dezavantajları gibi fiyat performans bazında kaleme aldığım bir çok yazıya ulaşabilirsiniz. 'Temel dersler' kategorsinde de herhangi bir kursa başlamadan önce hazırlıklı olmanız için en temel bazı konuları açık ve net bir şekilde anlatmaya çalıştım. Bu temel derslere çok iyi bir şekilde hakim olmak başlangıç aşamasında avantaj sağlayacaktır. Şişli İngilizce özel ders Şişli İstanbul'un en merkezi ve en hızlı değişiklik gösteren konumlarından biri. Bu bağlamda sektörler de gelişiyor, değişiyor ve doğal olarak şirk