Ana içeriğe atla

İngilizceyi film ve dizileri anlayacak düzeyde öğrenmek kursa giderek mümkün mü?

İngilizceyi film ve dizileri anlayacak düzeyde öğrenmek ne kadar zaman alır
 

Öğrencilerin bazılarının, kursa gitmesinden kısa bir süre sonra ingilizce filmler izlemek, anlamak gibi istek arzu ve o yönde çabaları olur. Lakin filmleri anlamak meselesi çok afaki bir konu olup genel anlamda çok iyi düzeyde İngilizce bilgisine ve anlama seviyesine vakıf olmayı gerektirir. Bu bağlamda, filmleri anlamadan önce birinci aşamayı yani genel İngilizce eğitimini başarılı bir şekilde tamamlamış olmanız gerekiyor. Ayrıca şunuda belirtmek gerekir; filmlerdeki bir çok kelime, kısa ve karmaşık olmayan cümleleri anlamayabilmek kısa süreli bir eğitim yeterli olabilir. Ancak, bu gibi filmler diziler belgeseller gibi yayınların tamamını anlayacak düzeye gelmek yıllarınızı alacaktır zira bu anadil düzeyidir. Bunu başarmak yurtdışında yaşıyor olsanız dahi en az 2 yılınızı alır.

Filmleri ve dizileri anlayacak düzeyde İngilizce öğrenmek kurslara giderek mümkün mü?

Ewet mümkün! Hayır mümkün değil! Kafa karıştırıcı olmaya gerek var mı? Lafı fazla uzatmadan konuya girmek istiyorum... Film ve dizilerdeki İngilizce düzeyi anadil düzeyidir. Yani bu şu demektir; kendi anadilinizde de olduğu gibi, diller sürekli olarak karmaşık cümlelerden ibaret değildir. Sıklıkla basit ve sade, kısa cümleler de kurarız... kurslara giderek İngilizce öğrendiğinizde de filmlerde duyunca, ilk anlamaya başladığınız işte bu kısa ve sade cümleler olacaktır. Kendi dilinizdeki karmaşık cümle bütünleri düzeyinde cümle yapıları ile karşılaştığınızda kurslarda öğrendiğiniz İngilizce ile bu işin olmadığını anlamışsınızdır. Bir de bu karmaşık yapıları sözlü olarak duyduğunuzu düşünün!

İşte dil'de asıl mesele bu! Dinlemek dinlemek ve yine dinlemek.

Diller sadece yazılı kelimeler olgusu değildir. Öyle ki, kendi dilimizin de nasıl yazıldığını daha sonra öğrendik. Çünkü ilk önce sesleri taklit etmeyi ve sonra konuşma yetisini edindik!

Bu bağlamda anlatmak istediğim şey şu ki, her halükarda filmleri ve dizileri anlayacak düzeyde ingilizce öğrenmek için ana dil düzeyinde bir duyma algısına ihtiyaç vardır. Bunu sadece kurslara giderek ve tabiri caizse armut piş ağzıma düş diyerek öğrenemezsiniz. Çünkü klasik kurslarda dinleme ve konuşma maalesef yeterince desteklenemiyor. Bu kursların ön gördükleri toplam eğitim sürecinin de seçeceğiniz programa bağlı olmakta birlikte 2 yıldan 4 yıla kadar sürdüğünü hatırlatmakta fayda var!

İleri düzeyde İngilizce öğrenmek için onlarca saatlik zorlayıcı konuşma eğitimi gereklidir. 

Maalesef üniversitelerde bile yeterince konuşma eğitimi alamamış İngilizce öğretmenleri mezun veriyoruz. Sıradan kurslarda da rengârenk ve birbirinden farklı aşırı bilgi yüklü son derece komplike sistemlerle İngilizce öğretiyorlar. Bu kötü değil elbette. Ancak bu sistemlerin nerdeyse hepsi aynı! Callan Method gibi spesifik ve safi konuşma odaklı değiller. Genel beklentinin altında kaldıkları kanısı yaygındır.

Zamanı boşa harcamayın!

Standart kursların dil eğitim programları 2 yıldan 4 yıla kadar uzar. Üstelik programı bitirenlerin yüzde yetmişi bu kadar zaman ve çabaya rağmen halen İngilizce konuşmakla cebelleşir. Oysaki bunca yıl eğitim eşittir yüzlerce ders saati demektir. (Genelde ortalama 400 ila 600 saat ders saatidir.)

Zaman ve kararlılık doğru metotla birleştiğinde sonuç istediğiniz gibi olur!

Sadece 100 saatte sıfırdan intermediate veya pre intermediate düzeye gelebilirsiniz. Hemde konuşma düzeyinde.

Callan Method müthiş bir şekilde konuşma prensiplerini ve duyma algınızı hedef alır!

Cümlenin süslü etkisine aldırış etmeyin Mesele sandığınızdan daha basittir! Çünkü bir dili öğrenmenin yolu önce onu konuşmaktan geçer!

Standart kurslarda derslerde genelde hep Türkçe konuşulur. Ara ara az ve öz İngilizce konuşan tek kişi de dersteki hocadır! Callan Method ile onlarca saatin her dakikası dolu dolu sözlü ve çarpıcı düzeyde öğreticidir.

Düşünün! Karşınızda birisi anlayacağınız en temel düzeyden başlayarak size binlerce soru soruyor! Anlayarak konuşarak ve son derece karmaşık cümleler ile tekrar ederek katılım sağladığınız bir dil eğitiminin başarısız olması ne derece mümkün? Callan Method ile başlangıcı doğru yaptığınızdan Adınız kadar emin olabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Callan Method İngilizceniz için muhteşem bir rötuştur

Temel düzeyden İleri düzeye : ELEMENTARY TO ADVANCED Callan method ile tamamen sıfırdan İngilizce öğrenilebileceği gibi, düzeyiniz ne olursa olsun tam doğru tespitle, İngilizce dil düzeyinizi daha da ileriye çıkarabilirsiniz. Daha akıcı, daha tabii, ve daha ileri bir İngilizce dil ve dilbilgisi düzeyi.. Bugüne kadar öğrendiğiniz İngilizcenize gerçek bir rötuş, profesyonel müdahele ve bakış açısı, hemde hiç olmadığı kadar ekili.! Callan Method'un muhteşem disiplinler bütünü size öyle bir ivme kazandırır ki bugüne kadar katıldığınız bütün konuşma dersleri açık ara geri de kalır. Zira kana kana İngilizce konuşarak İngilizce öğreneceksiniz. Neden Ve nasıl olduğunu anlayarak ilerleyin! Callan Method ile gramer parçalarını konuşarak ufak ufak alırsınız. Bu gramer parçaları en temelden itibaren azar azar verildiği için, yeni parçalar geldikçe hiç yadırgamadan öğrenmeye hazır bir şekilde ilerlersiniz. Bu aynı şuna benzer; bilmediğiniz bir kelme ile karşılaştığınızda sözlükte mananına bakı

Şişli'de İngilizce özel ders arayışınıza profesyonel çözümler

İngilizce özel ders arayışınızda size sunduğum optimum çözümlerle en etkili ingilizce özel ders. Şişli bölgesinde İngilizce özel ders veren kursları aramanıza istinaden bloguma ulaştıysanız doğru yerdesiniz! Genel olarak Şişli ve civar semtlerde İngilizce özel ders almayı planlayan öğrencilere çözüm odaklı alternatiflerden bahsettiğim blogumun genelinde, özel dersin kimler için daha uygun olduğunu ve/veya özel dersin sınıf ortamındaki derslere kıyasen avantajları ve dezavantajları gibi fiyat performans bazında kaleme aldığım bir çok yazıya ulaşabilirsiniz. 'Temel dersler' kategorsinde de herhangi bir kursa başlamadan önce hazırlıklı olmanız için en temel bazı konuları açık ve net bir şekilde anlatmaya çalıştım. Bu temel derslere çok iyi bir şekilde hakim olmak başlangıç aşamasında avantaj sağlayacaktır. Şişli İngilizce özel ders Şişli İstanbul'un en merkezi ve en hızlı değişiklik gösteren konumlarından biri. Bu bağlamda sektörler de gelişiyor, değişiyor ve doğal olarak şirk

Callan Method ile ingilizce öğrenmek diğerlerine göre neden daha etkili?

Callan Method ile ingilizce öğrenmek diğerlerine göre neden daha etkili? Callan Method ile İngilizce kesinlikle alışık olduğunuz bir öğrenme yöntemi değildir... Bizler uzman eğitmenler olarak bu yöntemin gücüne ve etkisine inandığımız için bu işte son nokta olduğumuzu her zaman dile getiririz. Bu iddialarımızın yegane sebebi elbette bugüne kadar yabancı dil sorununu aşmış yüzlerce öğrenci referansımızdır. Callan Method ile İngilizce ders alan bir öğrencinin duyma kabiliyeti, daha doğrusu İngilizce anlama kabiliyeti kısa sürede yeniden şekilleniyor. Dil öğrenme süreci doğal bir süreçtir ve Callan Method bu süreci öğrenme yöntemine optimum şekilde entegre etmiş tek ve en sofistike yöntemdir. Yöntemle ders alan kişiler bu farkı en kısa zamanda hisseder! Altını sebatla çiziyorum ki Callan Method ile ingilizce yöntemi size en etkili ingilizce eğitimi ve öğrenimini garanti eder. Elbette yöntemi doğru uygulamak ayrı bir önem taşır! İngilizce öğrenme süreciyle alakalı şöyle bir durum daha söz